temaer
GØR DET! Køge Torv

Pressemeddelelse

 

Skønt erhvervsmanden Bent Hadler langt hen af vejen er selvgjort, mener han uddannelse er vigtigt - især hvis den matcher erhvervslivets behov. I forbindelsen med housewarming for samlingen af hele Hadler gruppen på hovedsædet på Køge Torv, ønskede han sig donationer til serviceøkonomerne på Erhvervsakademi Sjælland Campus Køge fremfor vin og blomster. 

Direktør, strateg, iværksætter, eventmager, mentor, frømand, salgschef, marketingkonsulent, kampagnechef, coach, Head of sales i Tivoli, vicepræsident i World of DMCs og hovedtaler ved ADMEIs årlige konference i Montreal foran b.la. eventfolkene i Det Hvide Hus var næppe elementer, man forestillede sig et barn af en syerske og en jord-og betonarbejder ville opnå gennem sin karriere. Men det har Bent Hadler gjort. Og han er ikke til at stoppe.


Da Bent Hadler var færdig med en karriere som elitesoldat i slutningen af 1970'erne, gik han målrettet efter en ny tilværelse: ”Jeg kontaktede Robert Bosch om en konkret stilling, uger efter ansøgningsfristen var udløb. Da jeg henvendte mig i receptionen og bad om at blive taget i betragtning til jobbet, fik jeg det svar, at fristen var udløbet,” fortæller Bent Hadler.


”Jeg bad om at tale med personalechefen – svaret faldt prompte: Det krævede forudgående aftale. Jeg bad om at få rakt telefonen hen over receptionens disk og fik på stedet truffet aftale med chefen selv,” fortæller Bent Hadler og fortsætter: ”Det blev vejen ind i Robert Bosch. Her var man villig til at give den frække knægt på et par og tyve en chance i firmaet.”


Historien siger meget om Bent Hadlers person og tilgang til tilværelsen. Bent Hadler skønner, det bunder i sin opvækst, som var præget af moderens alt for tidlige død. Bent Hadler var kun 9 år, da det skete. Far og søn måtte klare sig, og for Bent Hadler betød det – i modsætningen til nutidens curlingforældre - at han allerede som barn prøvede mange ting af selv.


”Gør det” var faderens mantra, når fx toilettet strejkede. Sammen fandt far og søn værktøj frem, og så prøvede Bent Hadler sig frem efter bedste evne – med faderens råd og vejledninger på sidelinjen – og det længe før litteratur om opdragelse anbefalede forældre at være deres store børns coach. At kaste sig ud i tingene og prøve sig frem har formet Bent Hadlers barndom – og er siden gået hen og blevet hans opskrift på sin succes. Faderens instruks om at gøre det selv, bruger Bent Hadler i øvrigt også over for dem, han tager under vingen. At prøve det selv er en af de bedste måder at lære – og som sin far er Bent Hadler aldrig længere væk end en armslængde.     

Praksis og teori giver sød musik
Nok er Bent Hadler selvgjort, men over tid er der alligevel sneget sig forskellige merkonomfag ind på CV’et - men aldrig til en hel formel uddannelse. Er der behov for særlig viden, så henter Bent Hadler ekspertise ind. Hen over årene er han blevet særligt glad for serviceøkonomerne, der udklækkes fra Erhvervsakademierne. For øjeblikket har han en praktikant, som er ved at færdiggøre sin serviceøkonomuddannelse.


Han samarbejder desuden med Syddansk Universitet, hvor han stiller sig til rådighed og bruger sine virksomheder som case og omdrejningspunkt i de studerendes uddannelse. Netop fordi han har fået så meget fra de unge i uddannelse, vil han gerne give noget igen. Bent Hadler støtter mange gode formål af forskellig karakter, men da tiden for housewarming oprandt, fandt han, at han ville støtte de lokale serviceøkonomer på det nærliggende Campus Køge og tog kontakt til Erhvervsakademi Sjællands campuschef Jørgen Heramb og studieleder Henrik Andersen på Campus Køge.  Her var overraskelsen stor – og glæden lige så. ”Bent Hadler er en visionær erhvervsmand med berøringsflader ud i hele verden fra sin virksomhed med udgangspunkt i Køge, Oslo og Stockholm. Hans kunder kommer fra hele verden, men størstedelen fra det engelsktalende lande fx England og USA,” siger Jørgen Heramb.


”Han er en interessant praktiker, som et Erhvervsakademi som vores i høj grad identificerer os med - vores uddannelser er sat i verden for at tjene erhvervslivet og ikke omvendt. Det er erhvervsfolk som Bent Hadler, der kan sikre, at uddannelse som fx serviceøkonomen, er på forkant med erhvervslivets udvikling,” siger Jørgen Heramb. Studieleder Henrik Andersen deler samme opfattelse: ”Bent Hadler er en lokal forankret og alligevel international arbejdsgiver, der påtager sig et ansvar for at uddanne serviceøkonomer. Han deler visionen om, at de studerende skal ud i verden for at kunne arbejde lokalt. Det bliver spændende at få et tættere parløb med Bent Hadler og Hadler gruppen til gavn for vores studerende og for erhvervslivet.”

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK