temaer
GÅ EFTER BOLDEN

Ledelse er i høj grad et spørgsmål om funktion fremfor person. På ledelsesforløbene på Kursuscentret på Køge Handelsskole er der tradition for at invitere gæsteforelæsere, der kan være med til at omsætte teori til praksis. Forleden var det HB Køges cheftræner, Henrik Pedersen, der gav indspark fra sin branche.

 

På Kursuscentret på Køge Handelsskole fik kursister og underviser på ”Grunduddannelsen i ledelse” i sidste uge besøg af Henrik Pedersen cheftræner i HB Køge. Kursisterne arbejder i øjeblikket med forandringsprocesser og den udfordring, det er at være forandringsagent for sig selv som leder og for medarbejdere og processer.

 

Og derfor var det oplagt at invitere cheftræner Henrik Pedersen, indenfor for at øse af sine erfaringer. Han har selv som træner det seneste halve år gennemgået forandringer i sit professionelle virke - både som leder for HB Køges 1. holds-trup samt som frontfigur for mange af de forandringer, der er tilført spillerne, siden han tiltrådte som cheftræner i sensommeren 2014.

 

Henrik Pedersen har en fortid som træner og talentudvikler i den globale fodboldkoncern Red Bull. Han fortalte om sin spændende rejse og udvikling som leder og træner – og kom undervejs ind på mennesker, der har påvirket ham i hans karriere, og som har haft indflydelse på hans valg. Han fortalte, det havde været en forandring at komme fra en stor koncern til en mindre klub som HB Køge.

 

Henrik Pedersen fortalte om, hvordan han professionelt bruger sine erfaringer til at udvikle og implementere fx en helt ny spillestil, der fremadrettet skal være en del af HB Køges identitet. En udvikling og forandring, der både rummer sejre og det modsatte. Forandring kræver tid, tro, vilje og hårdt arbejde, lød hans pointe.

 

Fælles mål
Henrik Pedersen fortalte om sin vision med holdet, og hvordan han ønsker, at klubben skal arbejde som et team.
”Et af mine fokuspunkter er at udvikle spillerne til individuelle ”stjerner” uden, at den enkelte glemmer, at han er en del af et hold, ” fortalte han.

 

”Det er betydningsfuldt, at spillerne har deres eget personlige fokus samtidig med, at de er bevidste om, at være en del af noget, der er større end en selv. Det er klart, at når jeg indfører så mange forandringer i et forholdsvist ungt team kræver det mange ressourcer fra både ledere og spillere, og det forudsætter en klar strategi,” sagde Henrik Pedersen.

 

”Der er vigtigt, at vi udover det fysiske og tekniske, også arbejder med det mentale og det individuelle, så der bliver udviklet hele mennesker og profiler. Det er fremmende for processen, at spillerne føler sig vigtige og føler sig set, hvilket hele tiden kræver et stort ledelsesfokus, tillid og nærvær. Og ikke mindst et godt teamsamarbejde i hele organisationen.

 

For målet står klart for alle: Vi skal vinde kampe, underholde og skabe merværdi for klubben og byen og nå 2016-målet, som er oprykning i superligaen,” fortalte Henrik Pedersen.

 

Efter foredraget var der mange rosende ord fra deltagerne, som var meget glade for indslaget på deres modul, og få sat perspektiver på lederskabet og svære emner fra en leder i en anden boldgade.

 

”Det var et meget inspirerende foredrag. Henrik Pedersen har en moderne ledende tankegang med stor passion for sporten, hvor han gør brug af moderne ledelsesværktøjer – det var spændende at få input fra et så didikeret menneske, ”sagde Lars Frederiksen, som til daglig er Areamanager hos Carlsberg.

 

”Udpræget lærerigt og motiverende oplæg med henblik på at bygge bro mellem teori og praksis. Henrik var særdeles engageret og interesseret i at videregive sin viden,” sagde Joan Abilgaard, driftsupervisor i Falck.

 

Projektleder på Kursuscentret, Charlotte Due, var meget tilfreds med det vellykkede arrangement. ”Det er et meget fint eksempel på, hvordan man kan netværke og inspirere og lære af hinanden på tværs af brancher med det fælles mål at blive en bedre leder – og mon ikke også HB Køge får sig et par ekstra nye tilhængere efter dagens arrangement,” spørger Charlotte Due.

 

Hvis du vil vide mere om Grunduddannelsen i ledelse (baseret på AMU-mål): Kan man henvende sig til studiesekretær

Katja Lorentzen T: 56 67 04 88 eller kml@khs.dk>

 

 

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 49      28. november - 4. december 2022
tirsdag 29. november kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 50      5. - 11. december 2022
tirsdag 6. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK