temaer
FREMTIDENS IVÆRKSÆTTERE er født

International Business Køge fik tirsdag den 10. februar besøg af 7. klasse fra Ellemarkskolen til en workshop om iværksætteri. Workshoppen skulle skabe viden og iværksætterinteresse fra en tidlig alder, og ideer var ikke en mangelvare for eleverne.

Ellemarkskolens 7. klasse deltog i en iværksætterworkshop, hvor de fik til opgave at lege iværksættere. Dagen igennem gav Maria Cecilie Pautsch Weischer, projektleder for International Business Køge, dem en smagsprøve på livet som iværksætter. Med oplæg om, hvordan man starter sin egen virksomhed, og opgaver hvor de selv skulle finde på produkter, fik de øjnene op, for de mange muligheder der er som selvstændig.     

 

En lille tanke kan ændre verden

Fordelt i grupper skulle eleverne finde på deres eget produkt, som kunne forbedre skoledagen, for derefter at prøve kræfter med forretningsplanlægning som for eksempel markedsanalyse. Her skulle de finde ud af, hvem produktet henvendte sig til, og hvilket marked det skulle lanceres på. En opgave som eleverne fandt spændende, og som gav dem indblik i, hvor udfordrende og spændende en opgave det er at starte som selvstændig.

 

”Det sjoveste var, da vi selv skulle finde på vores egen idé og arbejde videre med den - opfinde den og finde ud af, hvad den skulle kunne,” fortæller Mohammed Hassan Yousaf.

 

”Ja, og at vi skulle tænke over, hvordan vores produkt kommer ud i verden. Det er et stort arbejde. Vi har slet ikke tænkt over, at der skulle så meget til for at starte egen virksomhed op, men det var meget spændende at prøve,”fortsætter Mads Sommer Mazzarolli.

 

Workshoppen gav dem også stof til eftertanke om det at leve et liv som selvstændig. ”Det, at vi på workshoppen har bygget noget op sammen med vores bedste venner og fik følelsen af, at det kunne lade sig gøre, har ændret vores mening. For vi havde slet ikke overvejet, at vi skulle være selvstændigeMen vi fire(Mohammed, Mads og Sebastian og han selv, red.) har nu fået mod på det og vil meget gerne starte noget op sammen. Og så er det sjovt at tænke på, at vi i fremtiden kan tænke tilbage på, at drømmen om at starte egen virksomhed med barndomsvennerne lykkedes, fortæller Tobias Rasmus Pors.

 

Sebastian Nielsen Vargas fortsætter: ”Ja, og tanken om at ens idé kan ændre ved noget, altså at en lille tanke kan ændre verden. Det er stort at tænke på”.

 

Fortiden ind i fremtiden

Blandt de mange gode ideer 7. klassen fandt på, gik Mads Sommer Mazzarolli, Mohammed Hassan Yousaf, Tobias Rasmus Pors og Sebastian Nielsen Vargas opfindelse ud på at bygge et skolebord, som de navngav My-Desk. Et skolebord med et pulterrum, hvor man i pulterrummet finder en indbygget blyantspidser, et usb stik og strømstik til Ipads og computere, og hvor bordpladen er lavet af en whiteboard, som man kan skrive på.

 

Vi fandt på My-Desk ved at tænke på, hvordan skoleborde tidligere så ud, til hvordan de ser ud nu, og hvordan de kunne se ud. My-Desk er altså bygget op om ideen om fortiden ind i fremtiden”, fortæller Mads Sommer Mazzarolli.

 

Virksomheder på skoleskemaet

Iværksætterworkshoppen hos International Business Køge er et led i projektet ”Virksomheder i skolen” søsat af Det Lokale Beskæftigelsesråd, LBR. Formålet med projektet er at give børnene i Køge Kommune bedre viden om og kendskab til erhvervslivet. I skoleåret 2014/2015 arbejder Ellemarkskolen med 4 emner under projektet ”Virksomheder i skolen”, hvoraf 7. klasse arbejder med ”virksomhed og skolebod”. Et selvdrivende skolebodsprojekt, hvor overskuddet går til deres lejreskole.

 

Projektet ”Virksomheder i skolen”

Projektet er igangsat af Det Lokale Beskæftigelsesråd, LBR, med i styregruppen sidder Køge Erhvervsservice. Formålet med projektet er at give børnene i Køge Kommune bedre viden om og kendskab til erhvervslivet. Projektet tager udgangspunkt i Ellemarkskolen, der har en stor andel af to-sprogede elever. I skoleåret 2014/2015 arbejder skolen med 4 projekter under projektet ”Virksomheder i skolen”, som består af:

  • 2. klasse. ”Venskabsbyggeri - Køge Sygehus”
  • 7. klasse. ”Virksomhed og skolebod”
  • 8. klasse.  ”Håndværk og håndværkere”
  • Linjefag med jobudsyn.

 

Emnet ”virksomhed og skolebod” som 7. klasse arbejder med, er et selvdrivende skolebodsprojekt, hvor overskuddet går til deres lejreskole. For at gøre skoleboden til en ”rigtig virksomhed”, har International Business Køge som optakt til 7. klasses projektforløb undervist i, hvad det betyder at skulle starte en ny virksomhed fra idé til færdigt salgbart produkt, og hvad det vil sige at være innovativ og entreprenant.

 

International Business Køge:

International Business Køge er en enhed under Køge Erhvervsservice og er målrettet virksomheder og iværksættere med international baggrund. International Business Køge tilbyder gratis og fortrolig vejledning, kurser, inspirationsmøder, netværk mm. på både dansk og engelsk. Tilbuddet gælder også for danske virksomheder, som ønsker at styrke deres internationale kompetencer.

For mere information:

  

Kontakt: 

For oplysninger om International Business Køge:

Maria Cecilie Pautsch Weischer, projektleder, International Business Køge  T: 20 46 47 79 eller mcpw@koege.dk>

 

For oplysninger om Ellemarkskolen og “Virksomheder i skolen”:
Henrik Larsen, lærer, Ellemarkskolen, T: 21 79 48 44

 

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK