temaer
Pressefoto fra Connect Køge og Sparringspartnerne
FLOTTE PRISER TIL Bryghuset Braunstein og Green Cleaning ApS

Køges Iværksætter- og Eksportpris 2018 er netop blevet uddelt, og vinderne af de to priser, blev henholdsvis Green Cleaning ApS og Bryghuset Braunstein.

 

Iværksætter- og eksportprisen blev i år uddelt af Sparringspartnerne i samarbejde med Connect Køge. Priserne blev overrakt af borgmester Marie Stærke på Køge Handelsskole.

 
Eksportprisen gik til Bryghuset Braunstein for deres succes på eksportmarkedet, som de har opnået via deres webshop. Det er ikke en nem sag at nå ud på det udenlandske marked, men på grund af deres succes med webshoppen, har de formået at springe et distributionsled over og opbygget en ekstra salgskanal, som også er nået bredt ud på det udenlandske marked.


- ”Braunstein er et eksempel til efterfølgelse for mange danske virksomheder ikke kun i Køge Kommune, men over hele landet. Hvordan man med succes kan udvikle sin forretning fra et analogt synspunkt og gøre det til en succesrig, digital virksomhed”. Sådan lød ordene, da borgmester Marie Stærke forklarede, hvorfor netop Braunstein blev udpeget som årets eksportvirksomhed i Køge.

 

Sortiment med mange priser
Bryghuset Braunstein er ejet af brødrene Michael og Claus Braunstein Poulsen, og deres bryghus har siden deres første ølbrygning i sommeren 2005 ligget på Køge havn i det gamle pakhus. Op igennem årene har Bryghuset Braunstein udvidet deres produktsortiment med whisky, snaps, gin, vodka og rom. I dag står de med et flot sortiment, som har vundet mange internationale priser. Og nu hiver Braunstein så endnu en pris hjem som årets eksportvirksomhed i Køge.


Iværksætterprisen
Med deres meget miljøvenlig og effektive rengøringsmetode vandt Green Cleaning ApS årets Iværksætterpris 2018. En revolutionerende blæsemetode, der benytter små, kompakte tørispiller – der samtidig er lugtfrit, giftfrit og ikke-brændbart – som blæsemiddel.


- Green Cleaning er i aller højeste grad med til at understøtte den grønne revolution indenfor bl.a. containerbranchen, hvor specielt shippingfirmaer kan spare mange penge ved nedsættelse af rensningstiden af deres containere. Potentialet for Green Cleaning er meget betydeligt, og ejer Steen Zoega har som iværksætter den helt rigtige indstilling til at udvikle sin forretning ved bl.a. at søge hjælp omkring udvikling og sparring, sagde borgmesteren ved prisoverrækkelsen.


Maersk blev startskuddet

I juli 2016 besøgte Steen Zoega Maersk for at fremvise sin rengøringsmetode med tøris på fire af Maersks containere. Maersk blev hurtigt overbevist og tog metoden i brug, og det blev startskuddet for Green Cleening ApS. Her to år efter har Green Cleening ApS formået at tiltrække store kunder som for eksempel Novo Nordisk og Københavns Lufthavn.


Priser i form af kunst

Prisoverrækkelsen blev af holdt af Sparringspartnerne i samarbejde med Connect Køge. Igen i år var det den lokale kunstner, Henning Carlsen, der stod for udformningen af de smukke malerier, som vinderne modtog. Henning Carlsen har en baggrund som selvstændig, men i 2001 solgte han firmaet Henning Carlsen VVS og har siden malet og arbejdet med sin kunst. Priserne blev overrakt af borgmester Marie Stærke.

 

 

FAKTA: 

 

Sparringspartnerne
Sparringspartnerne er en non-profit forening, der arbejder for at skabe vækst og arbejdspladser i danske virksomheder. Det sker ved tilknytning af en erfaren erhvervsleder som sparringspartner til en virksomhed og dennes ledelse. Alle iværksættere og virksomheder, der med engagement er klar til en udvikling eller styrkelse af driften i deres virksomhed, kan komme i betragtning til en sparringspartner.


Connect Køge
Connect Køge er en erhvervsfond, der arbejder fokuseret på at styrke erhvervs- og turismeindsatsen, danne netværk og blive en aktiv medspiller i virksomhedernes hverdag. Sidst, men ikke mindst arbejder Connect Køge på at vise nye aktører fra ind- og udland de mange muligheder, der findes i Køge kommune.

 

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK