temaer
Pressefoto fra Connect Køge
FIND DIN KUNDE i Afrika

Der er ikke mange virksomheder, som ser en lighed mellem Afrika og eksport. Men faktisk rummer Afrika nogle af verdens hurtigst voksende økonomier, og flere af kontinentets lande er interessante eksportmarkeder for danske virksomheder. I mandags var 40 virksomheder samlet i Teaterbygningen i Køge for at høre, hvordan de kan få succes med eksport til Afrika.


Korruption, fattigdom og dårlig infrastruktur er ofte det, vi forbinder med de afrikanske lande. Men Afrika er under forvandling, og kontinentet er i dag præget af en købestærk befolkning, høje vækstrater og langt mere velfungerende samfund. I mandags lagde NEXT STEP, som er en serie af arrangementer om Eksport, vejen forbi Køge med emnet Eksport til Afrika.


Store muligheder, store udfordringer
Virksomhederne fik under arrangementet øjnene op for de muligheder, der ligger i at eksportere til Afrika samtidig med, at de fik gode råd af Eksportrådets eksperter til, hvordan de kommer i gang.


Eksportrådets eksperter bestod af en gruppe handelschefer, der til dagligt sidder på de danske ambassader i Afrika, og de forklarede, at Afrika er et land med store muligheder. Der er nemlig godt gang i de afrikanske markeder og meget tyder på, at et land som Ghana bliver det marked med verdens højeste vækstrate i 2018. Og så er væksten generelt på det afrikanske kontinent drevet af, at flere og flere lande oplever politisk stabilitet, og at markedet efterspørger den viden og service, som netop danske virksomheder tilbyder. Men det det kan være noget af en udfordring at få foden inden for, så virksomhederne skal være klædt godt på.


Dagens budskab fra eksperterne var kort fortalt, at det er vigtigt at virksomhederne er til stede fysisk, kender landets love og kulturer, har tænkt FN’s verdensmål ind i deres eksportstrategi, og at de får skabt et samarbejde med en NGO i området.


Interesse for eksport

Selvom ikke alle sætter lighedstegn mellem Afrika og eksport, tegner der sig et billede af, at flere og flere virksomheder er ved at få øjnene op for Afrika som et eksportmarked. Det viser fremmødet til arrangementet i Køge også, men Danmark halter dog stadig bagefter. Det er derfor vigtigt med arrangementer som NEXT STEP, som kan vise de mange muligheder, der er med eksport til Afrika samtidig med, at deltagerne får hjælp til at sætte arbejdet med eksporten i gang.


Det glæder Direktør for Connect Køge, at virksomhederne i Køgeområdet viser interesse for eksport for markeder som Afrika, og han pointerer, at det er vigtigt at støtte op om de virksomheder.


- Det er fantastisk, at virksomhederne i Køge har ambitioner om at eksportere – også når det gælder markeder, som kan være lidt svære at komme ind på som Afrika. Eksport spiller nemlig en stor rolle for virksomhedernes vækst. Det er derfor også vigtigt, at Connect Køge går ind og støtter og opmuntrer virksomheder til at eksportere. Så vi er super glade for, at vi i samarbejde med Udenrigsministeriet , Væksthus Sjælland og Væksthus Hovedstadsregionen kunne tilbyde virksomhederne her i Regionen et arrangement som det her. Et arrangement som også understøtte de ambitioner om eksport, vi har for Køgeområdet, fortæller Ingo Østerskov.

 

 

Om NEXT STEP
Next Step er en serie af arrangementer omkring eksport, som afholdes af Væksthus Sjælland og Udenrigsministeriet. Eksport er en af de vigtigste veje til vækst - men hvert marked har sine fordele og ulemper. Når virksomhederne deltager på arrangementer med Next Step, går de altid hjem med konkret viden - klar til next step.

 

Om Connect Køge

Connect Køge er en erhvervsfond, der arbejder fokuseret på at styrke erhvervs- og turismeindsatsen, danne netværk og blive en aktiv medspiller i virksomhedernes hverdag. Sidst, men ikke mindst arbejder Connect Køge på at vise nye aktører fra ind- og udland de mange muligheder, der findes i Køge kommune.

 

Kontakt
Ingo Østerskov, Direktør for Connect Køge

T: 40 10 89 10

e-mail: ingo@connectkoege.dk

 

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK