temaer
Foto: Leon Hansens Maskinfabrik.
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft

Redaktionen / sn.dk

 

 

Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge.

 

7,2 millioner kroner fra et EU-projekt på Sjælland har på tre år givet 69 små og mindre virksomheder et digitaliseringsløft. Det betyder mere omsætning og flere i arbejde, lyder der fra en vækstvirksomhed i Køge. Det skriver Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse.

 

En af dem er vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik, som har hovedsæde i Køge.

 

– I dag er digitalisering blevet det absolut vigtigste værktøj til at skabe vækst i vores virksomhed. Vi er meget glade for, at vi er kommet i gang, og det er blevet en gamechanger for os, siger René Keilby, der er administrerende direktør i Leon Hansens Maskinfabrik.

 

Maskinfabrikken er en af de 69 virksomheder, som i løbet af de seneste tre år har fået lavet en digital vækstplan via regionalfondsprojektet ”Digitale Veje til Vækst – SMV vækstplan”. Projektet er undervejs støttet med 7,2 millioner kroner fra EU’s Regionalfond, og for pengene har man fået 69 virksomheder, der har knækket koden til øget digitalisering.

 

Baseret på vækstplanerne er det ikke urealistisk, at virksomhederne lander på en samlet vækst i omsætningen på mellem 60 og 100 procent i de kommende fem år, oplyser projektleder Jonas Holm fra Zealand, Sjællands Erhvervsakademi i Køge, der drev projektet.

 

– Virksomhederne regner desuden med at ansætte omkring 30 pct. flere medarbejdere i samme periode. Vi kan ikke tage æren for den vækst, men vi håber at have bidraget til fundamentet for, at det kan lade sig gøre, siger Jonas Holm.

 

Bedre overblik

I René Keilbys virksomhed gav EU-projektet tilskud til en konsulent, der hjalp med at udvælge et nyt ERP-system, som giver overblik over hele virksomhedens produktionsflow og processer. Og den digitalisering har allerede skabt resultater i virkeligheden, forklarer René Keilby.

 

– Det nye system har betydet rigtig meget for os. Kunderne er begejstrede for det, og vores medarbejdere er sprunget med på vognen. Nu starter hver dag i produktionen med, at produktionslederen på en skærm gennemgår dagens produktion med medarbejderne, siger han.

 

Et fællestræk for de 69 deltagende SMV’er i ”Digitale Veje til Vækst – SMV vækstplan” er, at de alle har taget et stort, digitalt skridt fremad, målt med RegLabs digitaliseringstrappe, der rummer fem trin. På stigens første tre trin udvikler virksomheder sig frem mod digital drift, og på det fjerde trin går virksomheden i gang med digitale innovationsprocesser til f.eks. forretningsudvikling og udvikling af nye produkter.

 

Op ad digitaliseringstrappen

– Inden vækstforløbene var SMV’erne i gennemsnit nået halvandet trin op ad digitaliseringstrappen. Ud fra de vækstplaner, der udarbejdet, er det vores vurdering, at de efter forløbene har flyttet sig halvandet point op ad trappen – og nu ligger på trin 3, siger projektleder Jonas Ørts Holm fra Zealand, Sjællands Erhvervsakademi i Køge, der har drevet projektet.

 

– Vi har ingen virksomheder, der er på fjerde trin, og det skyldes ikke mindst, at virksomhederne ”lærer lektien” på de første tre trin og behøver derfor ikke hjælp i vores projekt til at komme videre. Næste skridt kan være at finde en rådgiver, som kan hjælpe med at planlægge yderligere digitalisering, fortsætter han.

 

Deltagerne er primært kommet fra fødevarebranchen, detailhandelen, transport og logistik samt bioproduktion, og virksomheder fra bygge- og anlægsbranchen er også godt repræsenteret.

 

Det gælder blandt andet bygge- og anlægsvirksomheden CH BYG fra Borup, som efterhånden har været i gang med digitalisering i nogle år og har deltaget i flere forløb i EU-projektet.

 

– Vi har fået optimeret brugen af vores eksisterende systemer i stedet for at indføre nye. Det betyder, at vi i dag udnytter 90 procent af vores systemers ydeevne mod tidligere 50 procent, siger administrerende direktør Christina Wiemann.

 

Hun oplever også sidegevinster ved at have en fast tilknyttet konsulent fra EU-projektet:

– De eksterne kræfter har fastholdt vores fokus, når driften truede med at sluge alle vores ressourcer til digitalisering. Mange af vores medarbejdere har engageret sig i arbejdet, og i dag har vi et fælles mindset omkring det digitale.

 

CH BYG er nu klar til fjerde trin på digitaliseringsstigen, hvor der udvikles digitale innovationsprocesser.

 

– Vi skal have flere data ud af vores systemer, så vi bliver i stand til at give bedre tilbud til kunderne – og stille mere præcise krav til vores leverandører, siger Christina Wiemann.

 

Ni ud af 10 SMV’er i ”Digitale Veje til Vækstplan – SMV vækstplan” har gjort som CH BYG– og brugt projektet til enten at udvælge et nyt ERP-system eller udvikle et eksisterende.

 

– Virksomhederne vil generelt meget gerne væk fra papiret, og her er et ERP-system til økonomi og produktionsstyring vejen frem for de fleste,” siger projektleder Jonas Holm.

 

Andre virksomheder – især inden for produktion – har arbejdet med CRM-systemer til salgsstyring.

 

Projektleder Jonas Ørts Holm:

– Vi ser generelt en bevægelse mod, at flere virksomheder selv vil drive den digitale proces videre, og det er et meget positivt resultat, som vi er stolte af.

 

En del af virksomhederne har også fået hjælp til kompetenceudvikling i søsterprojektet ”Digitale Veje til Vækst – Kompetence”, som er støttet af EU’s Socialfond med 10,1 mio. kr. Dette projekt slutter i august 2022.

 

 

På billedet ses René Keilby, administrerende direktør i Leon Hansens Maskinfabrik sammen med en gruppe medarbejdere.

 

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK