temaer
ET CAMPUS KØGE for unge

Hvad skal der til for at binde de unge sammen i Campus Køge?

Emnet var under behandling, da Køge Handelsgymnasiums to 2. års klasser på innovationsretningen havde Innovation Camp i uge 11.


Innovation Camp er en tilbagevendende camp for 2. års elever på Køge Handelsgymnasium. I år var det underviserne Sertan Yucel, Michael Laugesen, Jette Knudsen og Astrid Underbjergs tur til at føre 2l og 2m gennem fire dages program med at udvikle bud på, hvordan Campus Køge skal blive et attraktivt uddannelsessted for unge uddannelsessøgende.

 

”Formålet med campen er, at vores studerende gennem de innovative værktøjer og teori, de får på deres uddannelse, får anvendt dem i praksis på en given problemstilling,” fortæller underviser Michael Laugesen.

”I år har opskriften været et indledningsvist oplæg om Campus Køge ved den nyudnævnte centerchef på Kursuscenteret på Køge Handelsskole, Allan Corfitsen, som indtil fornylig var koordinator for Campus Køge,” fortæller Michael Laugesen.
”Efterfølgende sendte vi alle de studerende en tur i sanserummet – et rum fyldt af billeder og indtryk. Her kunne de studerende lade deres tanker flyve som optakt til udviklingsarbejdet. De arbejdede på deres projekter frem til torsdag eftermiddag, hvor en prækvalifikation fandt sted. Her blev de tre bedste grupper fundet til fredagens finale. Frem til dette tidspunkt havde de studerende afholdt løbende evaluerings- og opfølgningsmøder med underviserne, for at sikre fremdrift, progression og læring i arbejdet,” fortæller Michael Laugesen.

 

Test de realiserbare ideer
” De studerende havde taget arbejdet med at binde Campus Køge sammen i mangfoldige retninger. De kom på forskellige former for kulturhuse med alle mulige aktiviteter, studenterklubber, parkeringskældre, cykeludlån, grønne parker med mulighed for afslapning og aktivitet, cafeer, en app, et campusblad og meget mere. De er blevet optændt af at tænke visioner for Campus Køges fremtid,” siger Michael Laugesen.

 

”Fredag kl. 10 fandt den store finale sted foran begge klasser og et dommerpanel med deltagelse af arbejdsmarkedschef Bjarne Andersen fra Køge Kommune, Allan Corfitsen og Køge Handelsskoles direktør Tim Christensen. De tre grupper, der var sluppet gennem nåleøjet, præsenterede deres forslag. Julie Türkkaya (2m), Elias Bagger Sode (2l), Frederik Vilumsen (2l) og Mads Husum (2m) havde Campus Køge app, der samlede alt, der er værd at vide i Campus – trafik, skema, menu i cafe, kalender samt mulighed for at danne aktiviteter på tværs af institutionerne. Kasper Krüth Larsen (2l), Ian Alexander Gade (2l), Katrine Rømer (2m) og Frederikke Nielsen (2m) havde kig på mellemrummene mellem institutionerne, som de gerne så anlagt som grønne områder med cafe, som skulle rumme plads til sociale sammenkomster og faglig sparring på tværs af uddannelser. Sidste gruppe, Julie Rohard (2m), Emilie Steinmann Christiansen (2l), Johan B. Nielsen (2l) og Hannibal Sø (2m) ønskede et tværgående Campus blad – en fysisk avis med redaktionsmedlemmer fra alle institutionerne i Campus Køge,” fortæller Michael Laugesen.

 

”Dommerne voterede i hemmelighed, inden Bjarne Andersen lod dagens vinder annoncere. Til at begynde med, lod han klasserne vide, havde hver dommer sin favorit, så alle grupper havde været nummer et. Men i sidste ende blev det gruppen bag Campus Køge appen, der løb med sejren,” sagde Michael Laugesen og tilføjer: ”Men i sidste ende vandt alle grupperne alligevel – for Bjarne Andersen indbød finalegrupperne til at mødes med den nye Campus koordinator, der tiltræder 1. juni for at se hvor langt de tre ideer kan komme på virkeligheden.”

 

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 50      5. - 11. december 2022
tirsdag 6. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK