temaer
EN ØJENÅBNER - både fagligt og personligt

God ledelse er vigtig for både medarbejdere og virksomhed, så udvikling af ledelseskompetencer er en god investering. På Kursuscentret på Køge Handelsskole er der 2. februar igen opstart på den populære grundlæggende lederuddannelse.

 
Den Grundlæggende Lederuddannelse er som skabt til dem, der vil have en praksisnær lederuddannelse og en solid værktøjskasse, som kan anvendes i den daglige opgaveløsning. Med AMU-uddannelsesforløbet får deltagerne indsigt i ledelse og kommunikation. Forløbet henvender sig til både nye og erfarne ledere, der ønsker at opbygge og styrke faglige og personlige ledelseskompetencer, men også til personer, der ønsker at blive ledere eller som har ledelsesopgaver.

Claus Ahlmann, der er teamleder i Fomaco fortæller: ”Vi er fem medarbejdere fra samme virksomhed af sted på kurset for at få et mere homogent lederteam. Vi lærer sammen og får i et fælles rum sat ord og teori på det, vi måske hele tiden har gjort, men nu er vi mere bevidste i vores valg af ledelse i forskellige situationer”. Der er ”krudt” på uddannelsen og undervisningen er af høj standard,” fortsætter Claus Ahlmann, som er med på det hold, der begyndte i august. 

 

Matias Kjelde, som salgsassistent i Bogart i Køge, har ligeledes gået på uddannelsen i fire måneder.
”For mig har det også været en øjenåbner på det personlige plan. Jeg har lært mig selv bedre at kende – det er vigtigt at kende sig selv, inden man kan lede andre. Det er det, der skal til for at være en god leder,” siger Matias Kjelde.

 

Indhold og tilrettelæggelse

Deltagerne bliver introduceret til de grundlæggende principper inden for moderne ledelse. Der vil være særligt fokus på områder som lederrollen, målsætning, delegering, motivation og kommunikation. Undervisningens tilrettelæggelse er en god blanding af erfaringsudveksling, diskussioner, underviserindlæg, gruppearbejde og konkrete cases. Deltagerne vil i løbet af kurset arbejde med deres egne ledelsesmæssige udfordringer og derved få mulighed for at finde nye løsningsmuligheder.


”Tilrettelæggelsen af uddannelsen er helt perfekt,” fortæller Matias Kjelde og fortsætter: ”Du er på uddannelse to til tre dage om måneden, hvor der i den mellemliggende periode er tid til at øve sig på jobbet og afprøve teorierne”. ”Vi kommer så igen, og vi får bygget mere teori på, som vi igen kan arbejde praktisk med på jobbet,” fortsætter Claus Ahlmann.

 

Den Grundlæggende Lederuddannelse er på 13 indholdsrige dage, fordelt på seks moduler over en periode på fire til fem måneder. Forløbet findes også på positivlisten for jobrettet uddannelse. Som vanligt vil de to engagerede undervisere, Ulla Højer og Ann K. Tvilling, sørge for at inddrage de nyeste tendenser i modulerne. Ulla Højer og Ann K. Tvilling har med succes kørt parløb på en lang række af uddannelser i Kursuscenter-regi. Ud over deres velfunderede teoretiske fundament, besidder de begge en massiv erfaring fra både fra det private erhvervsliv, som selvstændige og som ansatte i det offentlige. 

 

”At være på et hold, hvor vi kommer fra så forskellige virksomheder og jobfunktioner er utrolig givende, er Matias Kjelde og Claus Ahlmann enige om. ”Uanset hvilken branche man kommer fra, er det de samme ledelsesdilemmaer og udfordringer, vi har, og den sparring og dialog, vi har på holdet er meget mere værd, end vi umiddelbart havde forestillet os, inden vi startede. Der er også opbygget et ledernetværk, som man bliver inviteret ind i sammen med andre ledere, der har gået på lederuddannelse på Kursuscentret. Vi vil helt sikkert anbefale uddannelsen til andre nye eller mere erfarne ledere – ja faktisk til alle der har med mennesker at gøre”, slutter Matias Kjelde og Claus Ahlmann, der begge overvejer at fortsætte på mere lederuddannelse.

 

Mere info og tilmelding til det næste hold på KHS Kursuscenter eller kontakt kursussekretær Katja Lorentzen kml@khs.dk eller telefon 5667 0488.

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK