temaer
DE LUXE SPISERI åbner i Sankt Gertrudsstræde

Foto og tekst: Henrik Førby Jensen

Lækre danske småretter med et twist til en overkommelig pris er konceptet, når kokken Jimmy Duevang i uge 35 åbner »Duevangs De Luxe Spiseri & Catering« i Sankt Gertrudsstræde. Overtagelsen af den lukkede Restaurant Stiganns lokaler skete i juli - og pludselig fik kokken og hans kæreste Rikke ekstra travlt.

- Det er gået rigtig stærkt. Vi fik nøglerne til restauranten for en måneds tid siden og har knoklet lige siden, konstaterer Jimmy Duevang.

Han drev i en årrække Restaurant Horisonten på Køge havn, men måtte lukke forretningen under finanskrisen. Kunderne har dog ikke glemt ham og kokken har allerede fået de første tilkendegivelser fra kunder, der glæder sig til, at »ham fra Horisonten« vender tilbage til Køge.

De seneste fire år har parret haft Spisehuset Duevang i Præstø, men de har appetit på mere - og det kommer nu sultne Køgeborgere til gode. I disse dage arbejder de to nærmest i døgndrift for at bliv klar til åbningen i lokalerne, som udover restauranten har et selskabslokale med plads til cirka 70 spisende gæster.

- Vi håber da, at mange har lyst til at holde den runde fødselsdag, bryllup, konfirmation eller begravelse hos os, siger Jimmy Duevang.
I første omgang bliver uge 35 - Køge Festuge - en »testuge«, hvor alle børnesygdommme gerne skal overstås. Tirsdag den 4. september er det så alvor - her glæder Jimmy Duevang sig til at byde gæsterne indenfor i Spiseriet, hvor der er plads til alle og hvor der bydes på god mad til en fornuftig pris.

- Det bliver små, lækre retter og menuen kan tilpasses den enkelte. Måske har konen lyst til to-tre retter, mens manden har appetit til fire-fem stykker. Det bliver et overskueligt menukort med cirka ni retter, som skifter i takt med årstiden. Det bliver holdt helt nede på jorden. Gode, gedigne retter. Alle kan være med og alle er velkomne - jeg vil hellere have, at folk kommer to-tre gange om ugen end én gang om måneden. Man kan både komme til aftensmad og til frokost - og man kan komme i sit arbejdstøj, hvis det passer bedst.

Frokostbordet vil bestå af klassisk smørrebrød - dog i en genopfundet, moderne variation.

 

- Det kan være bøf med et twist eller gratineret blomkål med rejer på surdejsbrød. Sådan noget vi danskere godt kan lide til frokost, fortæller Jimmy Duevang. Han garanterer, at alle retter bliver lavet af helt friske råvarer. Udover frokostmenuer får Spiseriet også en »signaturmenu«, som Jimmy Duevang dog endnu ikke vil løfte sløret for.

- Vi lægger op til råhygge. Det bliver sjovt og spændende at vende tilbage til Køge. Der er sket rigtig meget med byen, men jeg er sikker på, at folk stadig gerne vil have noget god mad uden at få et chok, når de får regningen, siger han med et smil.

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK