temaer
CAMPUS KØGE står sammen mod stoffer og kriminalitet

PRESSEMEDDELELSE fra UUV Køge 25.08.2015

 

Campus Køge starter netværk med Køge Kommunes SSP. Det skal sikre et trygt studiemiljø og forebygge, at studerende får misbrugsproblemer.

 

Studiemiljøet på Campus Køge skal blive ved med at være trygt. Derfor samarbejder Campus Køge nu med Køge Kommunes SSP om at bremse kriminalitet og misbrug af rusmidler.

 

”Campus Køge er ved at vokse sig stor med alle facetter af ungdomskulturer repræsenteret på godt og ondt. Vi har et godt og trygt studiemiljø i dag, men det er nødvendigt, at vi er på forkant og tager problemer i opløbet, så vi kan hjælpe vores unge mennesker igennem et godt uddannelsesforløb,” siger Tim Christensen, direktør for Køge Handelsskole og bestyrelsesformand for Campus Køge. Han fortsætter:

”Vi skal have en klar, fælles holdning til, hvordan vi forebygger kriminalitet og misbrug af rusmidler i Campus Køge, og vi skal have et fælles beredskab, så vi kan gribe ind og hjælpe studerende, der er på vej ud i et misbrug. Her er SSP eksperterne, og jeg er glad for, at vi nu får et formelt netværk, hvor vi mødes regelmæssigt.”

 

8000 studerende på campus

Køge Kommunes 10. klasse og SOSU Sjælland er nogle af de uddannelser, der er rykket til Campus-området i løbet af det seneste år, og flere er på vej. Om få år vil godt 8000 studerende og 700 undervisere have deres daglige gang på Campus i Køge Nord, hvor der også er planer om at bygge studieboliger. 

 

”Snart bliver Campus stedet, hvor de fleste unge fra Køge-området uddanner sig efter folkeskolen. I SSP har vi allerede god føling med, hvad der rører sig i ungdomsmiljøerne. De erfaringer glæder vi os til at dele i det nye Campus-netværk, så vi kan løfte i flok og være på forkant,” siger Pia Borg, leder af Køge Kommunes SSP-samarbejde.

 

SSP-samarbejdet mellem skoler, de sociale myndigheder og politiet, har hidtil haft fokus på børn og unge under 18 år, men målsætningen er at favne unge op til cirka 23 år. Det giver samarbejdet med Campus Køge gode muligheder for.

 

Et bredt netværk

Det nye netværk er både for Campus’ beslutningstagere og for medarbejdere med fingrene i mulden. På netværkets første møde deltog SSP-leder Pia Borg og campus koordinator Fie Illum Jensen sammen med chefer, studievejledere, koordinatorer, lærere og mentorer fra Produktionshøjskolen Klemmenstrupgård, Erhvervsakademi Sjælland Campus Køge, EUC Sjælland Køge, UUV Køge Bugt, VUC Roskilde, Køge Handelsskole, 10. klasse Campus Køge, SOSU Køge. Midt- og Vestsjællands politi deltog også i mødet, hvor Campus-netværket blev grundlagt. Det fælles Campus Event- og elevråd er også inviteret med i netværket.  På den måde håber netværket at kunne gøre en reel forskel for de unge dér, hvor de unge er.

 

I Campus-netværket har partnerne givet hinanden håndslag på at samarbejde om at forebygge og reducere kriminalitet for at sikre et trygt studiemiljø for alle på Campus Køge. De unge på uddannelserne i Campus Køge er forskellige og institutionerne ligeså. Derfor er netværket meget optaget af hvordan der kan arbejdes med at skabe synergi og relationer mellem de mangfoldige institutioner og deres grupper af voksne og unge.

 

Organisering

Det første møde mundede ud i en egentlig organisering af arbejdet: Formanden for gruppen blev uddannelseschef for EUX & EUD Business, Hans Severinsen, som også sidder i Lokalrådet. Næstformand blev udviklingschef for EUC Sjælland, Søren Kokholm. De vil arbejde tæt sammen med SSP-leder Pia Borg og campus koordinator for Campus Køge, Fie Illum Jessen på at facilitere samarbejdet og sikre fremdrift i samarbejdet.

 

Den samlede Campus–SSP-netværk vil mødes tre-fire gange årligt og behandle forskellige temaer, som både tager højde for Campus Køges behov, men også laver handleplaner i overensstemmelse med beslutningerne i SSP-Køges Styregruppe.

 

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK