temaer
BYGGERI til butikker og genoptræningscenter går i gang i Stationsområdet

Pressemeddelelse Køge Kyst 04.03.2015

 

TK Development og Køge Kommune har i dag taget det første spadestik til det allerførste byggeri i Køges Stationsområde. Byggeriet omfatter de første butikker, kommunens nye genoptræningscenter og en parkeringskælder.

Stationsområdet i Køge står over for en gennemgribende udvikling over de næste par år, hvor TK Development skal opføre 34.500 m2 byggeri til butikker, biograf, boliger, erhvervslokaler og offentlig service som led i byudviklingsprojektet Køge Kyst.

 

Det første byggeri, som skal ligge umiddelbart nord for Køge Station, opføres i et konsortiesamarbejde mellem Køge Kommune og TK Development. Parterne har netop stukket spaden i jorden til byggeriet, som kommer til at rumme en Irma, en Fakta og to mindre butikker i stueetagen - og genoptræningscenter på 1. og 2. sal.

 

Et løft til sundheden
Sammen med genoptræningscenteret indretter Køge Kommune et multirum, en café, et daghjem og 30 aflastningsboliger. De nye faciliteter, som efter planen åbner i foråret 2017, skal på hver sin måde være med til at styrke sundheden i Køge Kommune og samtidig skabe mulighed for nye alliancer mellem frivillige foreninger, borgere og Køge Kommune.

 

- Dette er startskuddet til den fantastiske udvikling, bymidten i Køge gennemgår de næste par år. Nu får vi i første omgang en Irma, en Fakta og en ny parkeringskælder, og på sigt vil hele Stationsområdet ændre sig og fyldes med butikker, boliger og kulturelle aktiviteter. Vi kan desværre ikke helt undgå, at der bliver lidt bøvl for byens borgere og gæster undervejs, men der er god mening med galskaben, siger Køges borgmester, Flemming Christensen.

 

P-kælder først
Som det allerførste tager TK Development nu fat på den nye parkeringskælder.

- Vi er meget glade for at være nået hertil, hvor vi går i gang med det første spændende byggeri, som med både butikker og genoptræningscenter kommer en bred gruppe af borgere til gode. På den korte bane vil der være støv og støj i perioder, men vi vil naturligvis tage mest hensyn til borgerne og til områdets naboer, siger adm. direktør Frede Clausen fra TK Development.

 

Citycon glæder sig
I løbet af foråret begynder TK Development også at etablere det nye indkøbsstrøg "Strædet", som kommer til at indgå i et loop, der forbinder Torvet med Køge Station og det kommende Kulturtorv. "Strædet" er også navnet på det samlede detailhandelsprojekt i Stationsområdet, som TK Development for nylig har solgt til det finske ejendomsselskab Citycon.

 

- Strædet er et spændende projekt af høj kvalitet, som spiller godt sammen med Køges eksisterende detailhandel og de mange kulturfunktioner. Vi glæder os til at overtage det færdige butiksbyggeri i 2017, og vi ser mange muligheder i Strædet og i Køge som handelscentrum - også på grund af hele den vækst, som så tydeligt kendetegner Køge i disse år, siger Lise Madsen, Head of Centre Management hos Citycon i Danmark.

 

Køge Kommune har givet endelig tilladelse til, at byggeriet i Stationsområdet kan gennemføres. LM Byg A/S står for parkeringskælderen med Arkil A/S som underentreprenør, mens GVL Entreprise A/S skal stå for arbejderne med at opføre butikker og genoptræningscenter.

 

Det videre arbejde
Fra oktober 2015 opføres selve bygningen oven på parkeringskælderen - med fire butikker og genoptræningscenter. Parkeringskælderen skal senere forbindes med det nye parkeringshus, som kommer til at ligge lige ved siden af.

 

Praktiske forhold omkring TK Developments første byggeri i Stationsområdet

Adgang til tog og bus
TK Development sørger for, at der fortsat er adgang til og fra Køge Station og busstoppestederne på begge sider af stationen.

 

P-pladser
Parkeringspladser for både biler og cykler vil blive nedlagt, og nye pladser vil opstå. Der informeres løbende om disse ændringer. Allerede I første fase vil nogle af de nuværende cykelstativer ved Bjerggade forsvinde - og cyklister henvises derfor til cykelparkering syd og øst for Stationsbygningen.

 

Støj fra spunsning
På grund af høj grundvandsstand i Køge skal parkeringskælderen gøres vandtæt, og det betyder, at der skal sættes jernplader ned i jorden - en såkaldt spunsning. Denne del af arbejdet, som efter planen går i gang i begyndelsen af marts, vil være den mest støjende aktivitet i forbindelse med parkeringskælderen - og områdets naboer er særskilt informeret. Når spunsen er sat, støbes en vandtæt bundplade af tyk beton, hvorefter der monteres søjler og bjælker, og til slut lægges et betondæk øverst.

 

Allerede gennemførte forberedelser
Som forberedelse til selve byggeriet har TK Development i den seneste tid revet halvtage ved den gamle busterminal og et cykelskur ned - ligesom et tidligere pizzeria på Bjerggade 2a også nedrives. Samtidig er der opsat byggepladshegn nord for Stationspladsen, hvor parkeringskælderen nu skal opføres.

 

Foto: Martin Håkan/CoverGanda.dk

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 49      28. november - 4. december 2022
tirsdag 29. november kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 50      5. - 11. december 2022
tirsdag 6. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK