temaer
Foto: Katrine Wied / sn.dk
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022

Af Anders Fallesen / sn.dk

 

 

Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale.

 

Et budget for 2022-2025, der på forhånd var udset til at blive i mådeholdets tegn og ikke ville rumme de store gaver og nye investeringer, da Køge Kommune i de kommende år vil mangle omkring 30 millioner årligt grundet stigende udgifter til det specialiserede socialområde, der tager hånd om nogle af samfundets svageste borgere.

 

Alligevel er der fundet plads til en række nye investeringer, og onsdag aften holdt forligsparterne pressemøde i Køgehallerne, hvor man fra morgenstunden havde indledt budgetforhandlingerne.

 

Et blik på den nyindgåede budgetaftales hensigtserklæringer viser således, at der i årene frem afsættes penge til øget klimasikring, det specialiserede socialområde og visioner om gradvis implementering af loft på maksimalt 24 elever i dansk- og matematikundervisningen i de kommende 0. klasser i folkeskolen.

 

Derudover finder man med budgetaftalen midler til nye investeringer i Køge Marina, Den Maritime Halvø, et parkeringshus med moderne skatefaciliteter på Søndre Havn samt til Landsbypuljen og til udvidelse af ungdomsklubbernes åbningstider.

 

Idrætsparken får endnu et løft

Dertil kommer - i den mere omdiskuterede ende - yderligere en stor millioninvestering i Køge Idrætspark-projektet, som et tillægsforlig nu afsætter netto 19,4 millioner kroner til færdiggørelsen af.

 

Heri indgår investeringer til særligt et løft af trafiksikkerheden omkring idrætsparken, hvor der foruden flere parkeringspladser afsættes penge til trafiksikker adgang til hele området.

 

Den samlede, fremadrettede udgift til Køge Idrætspark bliver i omegnen af 120 millioner kroner - men der er dog forventninger om indtægter fra private aktører på 81 millioner kroner, oplyser borgmester Marie Stærke. I de 120 millioner indgår også 18,5 millioner, som blev afsat ved sidste års budgetforlig.

 

Derudover kommer de i forvejen godt 175 millioner kroner, som byrådet fra 2016 og frem har afsat til opførelse af blandt andet Køge Idrætsparks hal 3, omklædningsrum og foreningslokaler til breddeidrætten.

 

Hvad angår Køge Idrætsparkdelen af budgetaftalen, er hverken Dansk Folkeparti eller Enhedslisten med, da begge partier mener, at der i forvejen er afsat rigeligt med penge til Køge Idrætspark gennem årene.

 

Samtidig fremførte partierne på budgetpressemødet, at der i deres øjne er for stor usikkerhed omkring økonomien, og at de frygter, at kommunen kan ende med regningen på de 120 millioner kroner.

 

De resterende byrådspartier talte omvendt om stor interesse fra private aktører, der tydeligt har givet udtryk for, at de ønsker at spæde til økonomisk for at få projektet i mål.

 

Med budgetaftalen har forligspartierne imidlertid også givet hinanden håndslag på, at man lægger såkaldte besparelsesblokke ind for årene 2023-2025. Her er der tale om besparelser på 70 millioner kroner, og hvordan de skal udmøntes, bliver op til det kommende byråd at beslutte.

 

Skulle kommunen i de kommende år blive begunstiget af kompensationer på det specialiserede socialområde via finansloven eller de årlige økonomiforhandlinger, fratrækkes de midler dog fra besparelserne.

 

 

Alle byrådets partier er med i årets budgetaftale, som blev underskrevet ved 20-tiden onsdag aften. Fra venstre ses Mette Jorsø (RV), Thomas Kampmann (K, siddende), Bent Sten Andersen (DF), Niels Rolskov (EL), Lene Møller Nielsen (S), borgmester Marie Stærke (S, siddende), Jeppe Lindberg (løsgænger) og Ken Kristensen (V). Fraværende ved fotograferingen var SF's Thomas Kielgast, der dog er med i forliget.

 

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK