temaer
ÅBEN FOR nye muligheder

PRESSEMEDDELELSE fra Køge Handelsskole 24.06.2015

Inden vejen går videre for de 54 dimittender på Merkantil Voksen, blev de onsdag den 24. juni fejret ved en festlig translokation på Køge Handelsskole. Programmet bød traditionen tro på buffet, sang, quiz – og overrækkelse af eksamensbeviser og legater.

Programmet bød på velkomst og fællessang, inden merkantil uddannelseschef Hans Severinsen holdt sin translokationstale for de fremmødte dimittender og deres nærmeste. Han ønskede dimittenderne tillykke med beviset og sagde blandt andet til dem:
”Vi ønsker jer alle et rigtigt stort tillykke med jeres veloverståede eksamen. I har klaret jer flot – jeg har hørt at der er blevet givet 30 10-taller og 40 12-taller. Det er en fornem præstation, som I kan være meget stolte over. I er nu kommet igennem en tid med masser af udfordringer i et højt tempo. I har slidt hårdt i det for at få læst alle siderne og løst alle opgaverne.

 

Det er jo altid spændende at gå i gang med en uddannelse, når man, som jer, har prøvet en række andre ting i livet forinden. I har sikkert både haft gode og dårlige erfaringer med at gå I skole, og I har sikkert gjort jer mange overvejelser, inden I meldte jer ind på Køge Handelsskole. Jeg håber meget, at jeres forventninger er blevet opfyldt på bedste vis. Som regel er det jo sådan, at uddannelse ikke kun betyder, at man lærer noget nyt rent fagligt. Men man lærer også noget nyt om sig selv, dels i forhold til uddannelsen, men i lige så høj grad i forhold til de klassekammerater og lærere, som man har lært at kende undervejs. Nye relationer giver nye tanker. Når hovedforløbet er klaret, og I har fået uddannelsesbevis, så er det også oplagt at fortsætte med en kort videregående uddannelse som fx administrationsøkonom eller serviceøkonom. Det vil give karrieren endnu et løft og føre til forhåbentlig endnu flere spændende opgaver og udfordringer eller måske I vil hellere arbejde med ledelse eller uddanne jer inden for ledelse. Mulighederne er mange, så sæt jer nogle mål, I vil stræbe efter. 


Jeg håber, I her hos os på Køge Handelsskole har fundet noget, I er rigtig gode til. Brug det som afsæt til at komme videre ud i livet. Drøm drømme som jeres talent, og jeres ”drive” kan bringe jer hen imod. Det kan give masser af succes. Jeg håber rigtig meget, at det lykkes for jer at få en elevplads, hvor I kan blomstre og vise jeres særlige talent hver især. Hvis det nu ikke skulle lykkes lige med det samme, så snak med vores praktikpladskonsulenter, Liza Kjær og Mette Søgaard. De kan måske hjælpe jer. Endelig er skolepraktik også en mulighed. Der er faktisk mange elever, der begynder i skolepraktik og siden afslutter deres uddannelse på normal vis i en restlæreaftale. Så skolepraktik er blot en alternativ vej til at få sig en uddannelse.

 

Hold humøret oppe og vær stædig. Hvis I virkelig vil have en elevplads, så vær ikke kræsen. Giv det en chance, hvis muligheden er der. Tro på jer selv og udnyt chancerne.

 

Held og lykke fremover og endnu engang tillykke med jeres flotte eksamen,” sagde Hans Severinsen.

I alvor og i sjov
Inden den højtidelige del af translokationen med overrækkelse af legater og eksamensbeviser nåede programmet frem til den mere afslappede del af programmet. Dimittenderne og deres gæster blev budt på en på en let anretning sammen med deres lærere – og lærerene stod for underholdningen i form af to quizzer. Først en lærerquiz, hvor eleverne skulle gætte hvilke udsagn, der passede på deres lærere – og dernæst en rockquiz fyldt med musikklip bestyret af Aksel Alminde. Stemningen var god og afslappet, og alle gik op i konkurrencerne med liv og sjæl.


Herefter var det tid til overrækkelse af eksamensbeviser og uddeling af legater doneret af Dan Group Alarm og Holmris & Flexform. De gik til Maibritt Kühl Pedersen og Line N. Berhagen.  


Da translokationens formelle program var ovre, var der tid for både elever og lærere til at sige farvel til hinanden og ønske alt godt for den videre færd.

frise forsideligenu 5425
Det lokale rederi Erria overtager vietnamesisk selskab
Køgerederiet Erria har nu overtaget det vietnamesiske selskab Mermaid Maritime Vietnam.
Læs mere >
EU-penge giver mindre virksomheder i Køge-området et digitalt løft
Virksomheder på Sjælland har knækket koden. Digitalisering er blevet en gamechanger for os, lyder det fra bl.a. vækstvirksomheden Leon Hansens Maskinfabrik i Køge
Læs mere >
Connect Køge Invest giver iværksættere ny ramme for investeringer
Nu lanceres ny platform for investorer med lokale erhvervsfolk i spidsen.
Læs mere >
En historisk dag på Køge Havn
Fredag blev de sidste 1200 meter af den ambitiøse havneudvidelse færdiggjort som afslutningen på et mere end 15-årigt projekt
Læs mere >
Ny grøn bydel i to plan på Collstrupgrunden i Køge
Et nyt grønt bykvarter med masser af liv i to plan er på vej midt i Køge.
Læs mere >
Smartphone video-kursus for begyndere
Vi lærer dig at lave professionelle videoer
Læs mere >
Køge Idrætspark er med Hal 3 og ny foreningsbygning klar til indvielse
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Bagedyst-kendis bag ny havnecafe på Søndre Havn
Med sine 4000 kvadratmeter, spillercafé og mobile tilskuerpladser er Hal 3 på Køge Idrætspark en gevinst for alle, der elsker idræt.
Læs mere >
Alle partier i Køge Byråd skrev under på budgetaftalen for 2022
Onsdag aften indgik alle byrådets partier forlig og skrev under på årets budgetaftale
Læs mere >
Klimasikring, bilfrit torv og idrætspark: Her er de vigtigste punkter i budgetaftalen
Onsdag aften indgik alle partier i Køge Byråd et bredt forlig og skrev under på budgetaftalen for årene 2022-25
Læs mere >
Kom og oplev Vækstfabrikkens nye lokaler i Køge centrum
Vækstfabrikken Køge er flyttet ind til centrum i store, lyse og inspirerende lokaler på Nørregade
Læs mere >
DFDS flytter Klaipeda-godsrute til Køge Havn
Køge Havn har indgået aftale med DFDS om flytning af Fredericia/København-Klaipeda ruten til Køge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 49      28. november - 4. december 2022
tirsdag 29. november kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 50      5. - 11. december 2022
tirsdag 6. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 51      12. - 18. december 2022
tirsdag 13. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
uge 52      19. - 25. december 2022
tirsdag 20. december kl. 16:00
Juridisk rådgivning for iværksættere >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

koegenu erhverv beierholm revision
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
koegenu erhverv connect koege(2)
koegenu erhverv koege kyst
koegenu erhverv dagbladet koege
ErhvervsAvisen logo
koegenu aogj dk andersson og jantzen reklamebureau(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK

Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01

LEDELSE

Martin Foss
T: 56 65 82 00

WEBMASTER

Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01

BOGHOLDERI

Sjællandske Medier

OM KØGENU.DK