< Juli 2017 >
M T O T F L S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
kn kyst kasse blaa
kn banner faanyhedsbrev NY
koegenu forborn logo 128x57px
Køgenu   en del af Sjællandske Medier logo(1)
kn kyst top 441x97
Køge Kyst
En dansk æggemad er en naturlig del af mange madpakker, men også en vigtig brik i vores danske kulturarv. Kom med på opdagelse i den danske mad – og få kulinariske smagsprøver fra fordoms tid.

Kom og smag

på vores kulturarv

Vikingemad, middelaldermad, herregårdsmad ....

Meget af den danske kulturskat ligger gemt i vores kulinariske ophav. Hvad spiste vi i gamle dage, hvorfor og hvordan tilberedte vi det? Hvad fortæller det os om vores kulturarv? 

Nu har du og din familie chancen for at komme med på en tidsrejse igennem den danske madkultur. Det sker sammen med en af Danmarks dygtigste madhistorikere, Bi Skaarup, der tirsdag den 16. april kl. 19 vil tage os med ud på en spændende rejse.

 

’Jeg vil fortælle om vores danske kulturarv gennem maden. Både måden, den er blevet behandlet på og måden, den er blevet spist på. Vores kost har forandret sig markant siden 1800-årene, men man skal ikke tro, at den nødvendigvis er blevet bedre. Der ligger faktisk mange gode smagsoplevelser og venter på at blive genopdaget i vores gamle madkultur’, siger Bi Skaarup.

 

 

Lidt at tænke over, lidt at smage på

På gården Elysium på Nordfalster forsker hun til daglig i den danske mads historie, både den lokale, men også i de gastronomiske påvirkninger, vi får fra udlandet. Bi Skaarup er præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi og arbejder – udover sin forskning – med at fortælle om madkulturen, så vi bedre forstår den og kan påskønne glæden ved en så stor kulturskat.

 

Undervejs i arrangementet vil Bi Skaarup byde på smagsprøver fra den danske madkultur og sætte de kulinariske smagsprøver ind i en historisk sammenhæng, så vi ad den vej kan blive endnu klogere på vores kulturarv.

 

 

Tid og sted

Arrangementet ’På opdagelse i den danske mad’, der er arrangeret af Køge Kyst i samarbejde med Køge Arkiverne, finder sted i Gule Hal, Strandpromenaden 1 i Søndre Havn. Det er gratis at deltage, men forudgående tilmelding er nødvendig. Det kan ske på mail eller telefon 56 67 83 41 seneste mandag den 15. april kl. 12.  

 

Vil du selv forsøge dig ud i din egen kulturarv, kan du søge opskrifter på historiskmad.dk og finde opskrifter fra Vikingtiden, Middelalderen og helt op til Christian IX, Bondemad og Herregårdsmad. 

 

 

Billedtekst:

En dansk æggemad er en naturlig del af mange madpakker, men også en vigtig brik i vores danske kulturarv. Kom med på opdagelse i den danske mad – og få kulinariske smagsprøver fra fordoms tid. 

Tid: tirsdag den 16. april kl. 19

Sted: Gule Hal, Strandpromenaden 1 i Køge

Det er gratis at deltage, men forudgående tilmelding er nødvendig. Det kan ske på bk@koegekyst.dk eller telefon 56 67 83 41 seneste mandag den 15. april kl. 12.
koegenu koegekyst top testII 279x152

SENESTE ARTIKLER:

Køgenu.dk

kalenderpartnere:

kn partner logo svoemmeland II
Find os på Facebook
kn partner logo koegekyst
DAGBLADET Avisrulle 2014
Danbolig 2016

Køgenu.dk

minipartnere:

ETK minipartner på Køgenu.dk
Events
BABYSALMESANG i Bjæverskov kirke – med efterfølgende kaffe og tid til at pusle og amme.
Udstillinger
MALERGRUPPEN LIBERTY udstiller Malerier, kultegninger samt kreative og lækre strikvarer i Galleri Kirkestræde
Musik
WANGEL på Tapperiet
Events:
TAMRA ROSANES fylder Køge Torv med country
Musik:
TÅRN
Musik:
MARWAN
Events:
ÅRETS BORUPFEST
Musik:
CARL EMIL PETERSEN
Musik:
KATINKA

Køgenu.dk sponsorer:

kn logo 3f koege bund sponsor(1)
kn logo aogj bund sponsor(2)
kn logo dagbladet bund sponsor
kn logo braunstein bund sponsor
kn logo hvid bund sponsor(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK
Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01
LEDELSE
Jan Gløët
T: 21 29 70 88
WEBMASTER
Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01
BOGHOLDERI
Sjællandske Medier
OM KØGENU.DK