< Februar 2018 >
M T O T F L S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
kn kyst kasse blaa
kn banner faanyhedsbrev NY
koegenu forborn logo 128x57px
Køgenu   en del af Sjællandske Medier logo(1)
kn kyst top 441x97
Køge Kyst
Tråden er et vigtigt symbol for den nye bydel: Kulturen skal bruges i byudviklingen, og industribygningerne skal som her bruges kreativt i samarbejde med borgerne...

Oplev Køges nye bydel..!

Så kommer der endelig substans på visionerne om Køges nye bydel.
Lørdag den 7. maj indvier Køge Kyst ”Tråden” - en oplevelsesrute, som binder bymidten sammen med vandet, og åbner for sport, lege og hygge i hele Køge Kyst-området. 7. maj byder også på verdensklassekunst (synes nogle;-)), når den internationale graffitifestival Write4Gold rammer Tapperiet, og endelig åbner Walk This Way - en 2 kilometer lang gadekunstrute, som bl.a. snor sig langs Tråden.


Den 7. maj folder vi Køges nye bydel Køge Kyst ud med et brag af en åbning! Over en mere end 2 km lang strækning fra Køges bymidte gennem havnen og helt ud til havet bydes fra lørdag den 7. maj på masser af oplevelser og informationer om det nye område.

Konkret er der opbygget især to større områder, hvor man kan fornemme det kommende liv i den nye bydel:

"Tidsrummet" er bygget op med store arealer, som inviterer til ophold, leg, boldspil og masser af aktivitet, og "Udsigten" på Søndre Havn byder på både promenade og opholdssteder, grill, mødested og masser af mulighed for at hygge og nyde havet og havnen.

Forløbet i tråden markeres også af en række såkaldte steler, som sættes op gradvist. Stelerne er store informationsposter i beton med masser af spændende læsning om før og nu i Køge.

"Tråden" indvies officielt lørdag den 7. maj kl. 13.30, hvor den nybagte mor (og borgmester) Maria Stærke afslører den første stele..: "Tråden er jo faktisk meget apropos også en form for fødsel, og jeg vil gerne opfordre alle køgensere til at bruge tråden - og være med til at præge de aktiviteter, som både nu og på sigt vil komme langs tråden", siger Maria Stærke. 

 

 

Man kan læse mere på KoegeKyst.dk og i en ny folder om Etape 0, som Køge Kyst udgav i marts 2011.

Program for indvielsen af Tråden og Etape 0
– Livet før byen

Dato: Lørdag den 7. maj 2011 fra kl. 10-02

Aktiviteter:
Kl. 10-02: Den internationale graffitifestival Write4Gold Scandinavia 2011 afvikles på ”Engen” ved Tapperiet på Søndre Badevej.

Kl. 13.00: Borgmester Marie Stærke byder velkommen på Torvet, indvier Tråden og afslører den første stele med fortællinger om Køge.

Kl. 13.30: Jørgen Nue Møller, Bestyrelsesformand for Køge Kyst, fortæller om partnerskabet Køge Kyst og om ideen bag Etape 0 – Livet før byen på Havnepladsen.

Kl. 13.50: Jes Møller, projektdirektør i Køge Kyst, fortæller om, hvordan konceptet Livet før byen bliver foldet ud over de næste to år. Det sker i ”Tidsrummet” – ét af de nye byrum på ”Tråden”.

Kl. 14.00-16.00: Køge Maritime Aktivitetscenter rigger til, og fortæller om, hvordan de bygger modelskibe. Det sker i Gule Hal på Søndre Havn, hvor man også kan opleve udstillingen om Køge Kyst.

Kl. 13.00-16.30: Workshop ved Rikke Feld fra Det Alternative Værksted. Giv dit gamle fodtøj nyt liv. Café med kaffe og kager fra verden. Fisk, kød og grønt fra grillen. Det hele sker i ”Tidsrummet.

Kl. 14, 15, og 16: ”Harmonika ved havet”. 4 piger fra Køge Musikskole samt 9 voksne fra Musikaftenskolen Apollinaris spiller harmonika på Søndre Strand ved Udsigten.

Kl. 17-19: Åbningsfest for gadekunstudstillingen Walk This Way – en 2 kilometer lang gadekunstrute med 16 kunstnernavne og -grupper, som udfolder sig langs ”Tråden” – på KØS Museum for kunst i det offentlige rum i Nørregade, der står bag Walk This Way. Åbningstaler af Borgmester Marie Stærke og Kurator Katrine Ring.

Rundvisninger i Køge Kyst-området:

Kl. 14.30 v. Birte Broch, Køge Arkiverne. Start hjørnet af Nørregade/Katekismusgade. Vi følger Tråden og hører fortællinger om stedernes historie.

Kl. 14.45 v. Jes Møller, Køge Kyst. Start ved springvandet i Jernbanegade. Vi følger Tråden og Hører om de nye steder, og hvad livet før byen betyder.

Begge rundvisninger slutter på Udsigten kl. 16.00 med musik.
koegenu koegekyst top testII 279x152

SENESTE ARTIKLER:

Køgenu.dk

kalenderpartnere:

kn partner logo svoemmeland II
Find os på Facebook
kn partner logo koegekyst
DAGBLADET Avisrulle 2014
Danbolig 2016

Køgenu.dk

minipartnere:

ETK minipartner på Køgenu.dk
Events
AQUACROSSFIT i Køge Svømmeland Kom og brænd dig selv igennem
Udstillinger
KØGE MARITIME MODELBYGGERLAUG har åbent værksted Besøg værkstedet og se de flotte modelskibe
Musik
FORÅRSBAL med Køge Spillemandsforening Foreningen holder åbent hus
Events:
SENIOR KINO i Borup Kino: 'Aldrig mere i morgen'
Musik:
HALFDANSKERNE på Teaterbygningen
Events:
FAMILIEAFTEN i Indre Mission
Events:
AFTENÅBENT i Køges butikker ...
Musik:
BJERAGER / GRUE /DAMLUND spiller op til Roskildebal
Musik:
PETER VUUST TRIO feat. Veronica Mortensen

Køgenu.dk sponsorer:

kn logo 3f koege bund sponsor(1)
kn logo aogj bund sponsor(2)
kn logo dagbladet bund sponsor
kn logo braunstein bund sponsor
kn logo hvid bund sponsor(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK
Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01
LEDELSE
Jan Gløët
T: 21 29 70 88
WEBMASTER
Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01
BOGHOLDERI
Sjællandske Medier
OM KØGENU.DK