temaer
NY BIOGRAF styrker Køges handelsliv

Pressemeddelelse: Køge Kommune 23.05.2017

 

Tal fra 2016 viser, at danskernes streaming-vaner ikke er gået ud over salget af biografbilletter. I 2016 blev der solgt 13.4 mio. biografbilletter, hvilket er et godt stykke over gennemsnittet af alle år siden årtusindeskiftet. I forbindelse med koncerter, teater og biografbesøg bruger publikum næsten dobbelt så mange penge på blandt andet mad og drikke som på billetter. Oven i kommer indtægter fra reklamer, merchandise og andet, og det peger på, at den nye Nordisk Film Biograf i Køge ikke kun vil være til glæde for de filmglade borgere, men vil gavne hele området.

 

Køges borgmester Flemming Christensen byder den nye Nordisk Film Biograf velkommen:

 

”Det er ganske enkelt en gave til Køges borgere, at vi nu kan åbne en ny biograf med seks sale, den nyeste teknologi og et bredt udbud af film. Jeg er ikke i tvivl om, at det vil få endnu flere folk fra hele regionen til at tage et smut til Køge. Vi er jo en kommune, der har det hele, og placeringen er i top. Her er man tæt på alt; stationen, gågader, torvets mange butikker, caféer og restauranter og det nye handelsstrøg, Strædet, som får 30 nye butikker. Det gør det nemt at nyde byens mange muligheder – både for kommunens egne borgere og byens mange gæster”, siger borgmester Flemming Christensen.

 

Køges nye Nordisk Film Biograf får seks sale og plads til flere end 1.000 gæster ad gangen. Den får en central placering i byen tæt på stationen, gågader, Torvet og det nye handelsstrøg, Strædet, som åbner til efteråret.

 

Mange tusinde nye gæster til byen

Handel udgør i dag 24 % af Køge Kommunes samlede erhverv og bidrager til mange lokale jobs og vækst i området. Køges borgmester ser frem til de nye muligheder, biografen bringer med sig.

 

”Vi blev Årets Handelsby i 2016, vel at mærke inden vores nye handelsstrøg Strædet, som åbner i efteråret 2017, står færdigt. Med det i baghovedet, er jeg overbevist om, at Køges handelsliv går gyldne tider i møde, og den nye biograf er bare endnu et vigtigt trækplaster, der er med til at gøre byen endnu mere attraktiv at besøge”, siger borgmester Flemming Christensen.

 

Også formanden for handelsstandsforeningen i Køge, Søren Storgaard, hilser den nye biograf velkommen.

 

”Gode butikker og konkurrencedygtige tilbud er selvfølgelig en forudsætning for, at Køge fortsat kan markere sig som en attraktiv handelsby. Men der skal mere til i dag. Når nutidens forbrugere skal vælge imellem, om de skal tage til den ene by eller den anden – eller måske foretage deres indkøb på nettet – så kan muligheden for at få andre oplevelser i byen blive tungen på vægtskålen. Jeg er ikke i tvivl om, at den nye biograf vil kunne tiltrække mange tusinde nye gæster. Det er en meget god nyhed for Køges handelsliv”, siger Søren Storgaard, der er formand for Køge Handelsstandsforening.

 

Den nye Nordisk Film Biograf åbner med en stor gallafest onsdag den 24. maj, hvor de inviterede er en blanding af politikere i Køge, folk fra kommunen, lokale kulturpersonligheder, biografchef Laila Christensen, repræsentanter for filmklubben Hønseringen og folk fra filmbranchen, bl.a. filminstruktør Mikkel Serup og filmproducent Peter Aalbæk. Gallafesten slutter kl. 22.00 med et festfyrværkeri, som kan ses over hele byen.

 

Fakta om den nye Nordisk Film biograf

  • Åbningen af den nye Nordisk Film Biograf sker ved en gallafest onsdag den 24. maj, hvor de inviterede er en blanding af politikere i Køge, folk fra kommunen, lokale kulturpersonligheder, biografchef Laila Christensen, repræsentanter for filmklubben Hønseringen og folk fra filmbranchen, bl.a. filminstruktør Mikkel Serup og filmproducent Peter Aalbæk. Gallafesten slutter kl. 22.00 med et festfyrværkeri, som kan ses over hele byen.
  • Biografen åbner for offentligheden torsdag den 25. maj.
  • Køge Kyst har etableret den nye Nordisk Film Biograf, der er bygget af TK Development tæt på stationen og det centrale Køge. 
  • Biografen har nyeste teknologi, seks sale og næsten 1.000 sæder. Massevis af store oplevelser venter på det store lærred, bl.a. premierefilm og live-streaming af koncerter og operaer.
  • Det nye biografprojekt er gennemført i tæt partnerskab mellem Nordisk Film Biografer og Laila Christensen, som driver den succesfulde Køge Bio, der har over 100.000 gæster hvert år.

 

Fakta om Strædet som biografen bliver en del af

  • Strædet, hvor den nye biograf får til huse, ligger i forlængelse af de eksisterende gågader i Køge og bliver integreret med det renoverede rådhus og andre kommunale tilbud, bl.a. et genoptræningscenter.
  • Når Køges nye handelsstrøg, Strædet, åbner lige ved togstationen, bliver omdrejningspunktet to nye supermarkeder, den nye biograf med seks sale og over 30 butikker, caféer og restauranter.
  • 95 procent af butikkerne i Strædet er lejet ud til blandt andre H&M, Vila, Gina Tricot og Jack & Jones, skobutikken Deichmann og sportsforretningen Sportigan. Herudover kommer en række nye restauranter og caféer, bl.a. en Bones familierestaurant.

 

 

Foto: Nordisk Film

 

 

frise forsideligenu 5425
NU SKAL KØGES VIRKSOMHEDER være blandt de bedste på nettet
Succes Online har til formål at hjælpe små og mellemstore danske virksomheder med at gribe de mange muligheder, der ligger i digitaliseringen
Læs mere >
WEBINARER med info fra SKAT
SKAT afholder jævnligt både informationsmøder lokalt omkring i landet og webinarer, hvor du kan deltage fra din arbejdsplads.
Læs mere >
HURTIGT IND på de europæiske markeder
Lean Landing har til formål at få små og mellemstore virksomheder hurtigt ind på nye europæiske markeder.
Læs mere >
AKTIVE MEDARBEJDERE FRA Senior Erhverv Sjælland Øst
Optimismen i dansk erhvervsliv er stadig for opadgående her på Østsjælland og dermed grobunden for økonomisk fremgang
Læs mere >
BYRÅD LEMPER reglerne for betalingsparkering
Køge Byråd besluttede tirsdag aften på sit møde enstemmigt besluttet at lempe de tidligere vedtagne regler for betalingsparkeringen
Læs mere >
NY RESTAURANT med brasiliansk inspiration
Det er ti år siden, køkkenchef Jesper Braunstein forlod restaurant Bossa Nova på Køge Havn
Læs mere >
ÅBNINGSFEST i Strædet
I butikkerne blev der oset i stor stil. Og ikke nok med det - indkøbsposerne blev hurtigt fulde af de mange, skarpe åbningstilbud
Læs mere >
BOLIGER SÆLGER GODT efter ferien
Flere huskøbere kigger på bolig i Køge efter sommerferien
Læs mere >
MØD SENIOR ERHVERV på HR-messe
Optimismen i dansk erhvervsliv er stadig for opadgående her på Østsjælland
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 50      4. - 10. december 2017
tirsdag 5. december kl. 12:00
SALGSTOUR: Skab vedvarende salgssucces >
uge 2      8. - 14. januar 2018
tirsdag 9. januar kl. 12:00
SALGSTOUR: Skab vedvarende salgssucces >
uge 5      29. januar - 4. februar 2018
tirsdag 30. januar kl. 12:00
SALGSTOUR: Skab vedvarende salgssucces >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

kne erhvervsservice logo
GLBrevi logo 2130x27
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
kn partner logo hotelnielsjuel
ErhvervsAvisen logo
RKK Skilt kun logo småt

Køgenu.dk

kalenderpartnere:

kn partner logo svoemmeland II
Find os på Facebook
kn partner logo koegekyst
DAGBLADET Avisrulle 2014
Danbolig 2016

Køgenu.dk

minipartnere:

ETK minipartner på Køgenu.dk
Events
BABY- OG SMÅBØRNS-svømning Sådan melder du dig til ...
Udstillinger
KØS MUSEUM for kunst i det offentlige rum – et af verdens eneste museer for kunst i det offentlige rum
Musik
'HIT MED 80'ERNE' – en usædvanlig jubilæumskoncert Danmarks mest populære 80’er-orkester
Events Container (Container):
STRIKKECAFÉ i Herfølge
Musik:
SHE'S A SAILOR med Jesper Vindberg og Thomas Albrechtsen
Events:
KUNST UNDER TRÆET – fernisering hos Køge Kunstforening
Events:
FUGLE I OMAN – et foredrag med DOF i Køge
Musik:
THE WHITE ALBUM
Events:
FUGLE I OMAN – et foredrag med DOF i Køge

Køgenu.dk sponsorer:

kn logo 3f koege bund sponsor(1)
kn logo aogj bund sponsor(2)
kn logo dagbladet bund sponsor
kn logo braunstein bund sponsor
kn logo hvid bund sponsor(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK
Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01
LEDELSE
Jan Gløët
T: 21 29 70 88
WEBMASTER
Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01
BOGHOLDERI
Sjællandske Medier
OM KØGENU.DK