temaer
NY BIOGRAF styrker Køges handelsliv

Pressemeddelelse: Køge Kommune 23.05.2017

 

Tal fra 2016 viser, at danskernes streaming-vaner ikke er gået ud over salget af biografbilletter. I 2016 blev der solgt 13.4 mio. biografbilletter, hvilket er et godt stykke over gennemsnittet af alle år siden årtusindeskiftet. I forbindelse med koncerter, teater og biografbesøg bruger publikum næsten dobbelt så mange penge på blandt andet mad og drikke som på billetter. Oven i kommer indtægter fra reklamer, merchandise og andet, og det peger på, at den nye Nordisk Film Biograf i Køge ikke kun vil være til glæde for de filmglade borgere, men vil gavne hele området.

 

Køges borgmester Flemming Christensen byder den nye Nordisk Film Biograf velkommen:

 

”Det er ganske enkelt en gave til Køges borgere, at vi nu kan åbne en ny biograf med seks sale, den nyeste teknologi og et bredt udbud af film. Jeg er ikke i tvivl om, at det vil få endnu flere folk fra hele regionen til at tage et smut til Køge. Vi er jo en kommune, der har det hele, og placeringen er i top. Her er man tæt på alt; stationen, gågader, torvets mange butikker, caféer og restauranter og det nye handelsstrøg, Strædet, som får 30 nye butikker. Det gør det nemt at nyde byens mange muligheder – både for kommunens egne borgere og byens mange gæster”, siger borgmester Flemming Christensen.

 

Køges nye Nordisk Film Biograf får seks sale og plads til flere end 1.000 gæster ad gangen. Den får en central placering i byen tæt på stationen, gågader, Torvet og det nye handelsstrøg, Strædet, som åbner til efteråret.

 

Mange tusinde nye gæster til byen

Handel udgør i dag 24 % af Køge Kommunes samlede erhverv og bidrager til mange lokale jobs og vækst i området. Køges borgmester ser frem til de nye muligheder, biografen bringer med sig.

 

”Vi blev Årets Handelsby i 2016, vel at mærke inden vores nye handelsstrøg Strædet, som åbner i efteråret 2017, står færdigt. Med det i baghovedet, er jeg overbevist om, at Køges handelsliv går gyldne tider i møde, og den nye biograf er bare endnu et vigtigt trækplaster, der er med til at gøre byen endnu mere attraktiv at besøge”, siger borgmester Flemming Christensen.

 

Også formanden for handelsstandsforeningen i Køge, Søren Storgaard, hilser den nye biograf velkommen.

 

”Gode butikker og konkurrencedygtige tilbud er selvfølgelig en forudsætning for, at Køge fortsat kan markere sig som en attraktiv handelsby. Men der skal mere til i dag. Når nutidens forbrugere skal vælge imellem, om de skal tage til den ene by eller den anden – eller måske foretage deres indkøb på nettet – så kan muligheden for at få andre oplevelser i byen blive tungen på vægtskålen. Jeg er ikke i tvivl om, at den nye biograf vil kunne tiltrække mange tusinde nye gæster. Det er en meget god nyhed for Køges handelsliv”, siger Søren Storgaard, der er formand for Køge Handelsstandsforening.

 

Den nye Nordisk Film Biograf åbner med en stor gallafest onsdag den 24. maj, hvor de inviterede er en blanding af politikere i Køge, folk fra kommunen, lokale kulturpersonligheder, biografchef Laila Christensen, repræsentanter for filmklubben Hønseringen og folk fra filmbranchen, bl.a. filminstruktør Mikkel Serup og filmproducent Peter Aalbæk. Gallafesten slutter kl. 22.00 med et festfyrværkeri, som kan ses over hele byen.

 

Fakta om den nye Nordisk Film biograf

  • Åbningen af den nye Nordisk Film Biograf sker ved en gallafest onsdag den 24. maj, hvor de inviterede er en blanding af politikere i Køge, folk fra kommunen, lokale kulturpersonligheder, biografchef Laila Christensen, repræsentanter for filmklubben Hønseringen og folk fra filmbranchen, bl.a. filminstruktør Mikkel Serup og filmproducent Peter Aalbæk. Gallafesten slutter kl. 22.00 med et festfyrværkeri, som kan ses over hele byen.
  • Biografen åbner for offentligheden torsdag den 25. maj.
  • Køge Kyst har etableret den nye Nordisk Film Biograf, der er bygget af TK Development tæt på stationen og det centrale Køge. 
  • Biografen har nyeste teknologi, seks sale og næsten 1.000 sæder. Massevis af store oplevelser venter på det store lærred, bl.a. premierefilm og live-streaming af koncerter og operaer.
  • Det nye biografprojekt er gennemført i tæt partnerskab mellem Nordisk Film Biografer og Laila Christensen, som driver den succesfulde Køge Bio, der har over 100.000 gæster hvert år.

 

Fakta om Strædet som biografen bliver en del af

  • Strædet, hvor den nye biograf får til huse, ligger i forlængelse af de eksisterende gågader i Køge og bliver integreret med det renoverede rådhus og andre kommunale tilbud, bl.a. et genoptræningscenter.
  • Når Køges nye handelsstrøg, Strædet, åbner lige ved togstationen, bliver omdrejningspunktet to nye supermarkeder, den nye biograf med seks sale og over 30 butikker, caféer og restauranter.
  • 95 procent af butikkerne i Strædet er lejet ud til blandt andre H&M, Vila, Gina Tricot og Jack & Jones, skobutikken Deichmann og sportsforretningen Sportigan. Herudover kommer en række nye restauranter og caféer, bl.a. en Bones familierestaurant.

 

 

Foto: Nordisk Film

 

 

frise forsideligenu 5425
VÆKSTNETVÆRK: Opbyg en værdikæde med kundefokus
Væksthus Sjælland tilbyder et godt netværk målrettet ejerledere, direktion og mellemledere fra produktionsvirksomheder
Læs mere >
GRATIS PARKERING i Køge
Nu kan godt 400 bilister stille deres bil i Køge
Læs mere >
REKRUTTERINGSFIRMA med mange års lokal erfaring
Helle Machholdt og Michael Grenaa har startet nyt rekrutteringsfirma i Køge
Læs mere >
FREMADSTORMENDE LEGETØJSKÆDE åbner butik i Køge
De tre ejere valgte at sige ja tak til tilbuddet om at blive en del af Cool Kids kæden - blandt andet på baggrund af e
Læs mere >
BORGERSERVICE som en del af uddannelsen
Hvordan er det at være borger i det digitale samfund? Hvad kan man bruge NemID til, og hvordan kan man bruge Køge Kommunes selvbetjeningsløsninger? Det og meget mere får en række unge mennesker svar på, når de i løbet af det næste halve år besøger Borgerservice som et led i deres STU-uddannelse.
Læs mere >
”NU FÅR MAN HELT LYST til at få en lærling”
Køge Kommunes projekt med titlen ’Flere lærlinge’ fjerner bøvlet og letter administrationen ...
Læs mere >
PRISER til erhvervsfolk
Køge Jobs & Society har overrakt sin årlige Iværksætterpris til den unge Tobias Thomas fra TT-Film
Læs mere >
ENIGE POLITIKERE SENDER Køge Idrætspark et skridt videre
114 millioner kroner. Det er prisen for at bygge et nyt stadion og en ny Hal 3 i Køge, og på tirsdagens byrеdsmøde skulle der tages stilling til at
Læs mere >
EJERLEDERE MANGLER OFTE en exitplan - men ikke Joost
Joost El ApS er igennem de seneste 12 еr vokset fra en lille el-installatør til en virksomhed, der i dag har 12 ansatte inklusiv to lærlinge
Læs mere >
nyhedsbrev
uge 10      5. - 11. marts 2018
uge 15      9. - 15. april 2018
torsdag 12. april kl. 09:00
KONFERENCE OM DE STORE projekter i Køge >
kn logo e frise arkiv II

Køgenu.dk/e

erhvervspartnere:

kne erhvervsservice logo
GLBrevi logo 2130x27
kne partneradvokater farve
Jobcenter hvid bagg eps
kn partner logo hotelnielsjuel
ErhvervsAvisen logo
RKK Skilt kun logo småt

Køgenu.dk

kalenderpartnere:

kn partner logo svoemmeland II
Find os på Facebook
kn partner logo koegekyst
DAGBLADET Avisrulle 2014
Danbolig 2016

Køgenu.dk

minipartnere:

ETK minipartner på Køgenu.dk
Events
MODEOPVISNING hos Rokkjær Kom og se forårets mode og lad dig inspirere
Udstillinger
FORPLADSEN PÅ KØS forvandles til biograflærred Læg aftenturen forbi KØS og oplev 10 lydløse kortfilm ganske gratis
Musik
STEFFEN SCHACKINGER – guitarvirtuos i særklasse – Et MUST for alle guitar fans
Events:
SENIOR KINO i Borup Kino: 'Aldrig mere i morgen'
Musik:
HALFDANSKERNE på Teaterbygningen
Events:
FAMILIEAFTEN i Indre Mission
Events:
AFTENÅBENT i Køges butikker ...
Musik:
BJERAGER / GRUE /DAMLUND spiller op til Roskildebal
Musik:
PETER VUUST TRIO feat. Veronica Mortensen

Køgenu.dk sponsorer:

kn logo 3f koege bund sponsor(1)
kn logo aogj bund sponsor(2)
kn logo dagbladet bund sponsor
kn logo braunstein bund sponsor
kn logo hvid bund sponsor(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK
Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01
LEDELSE
Jan Gløët
T: 21 29 70 88
WEBMASTER
Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01
BOGHOLDERI
Sjællandske Medier
OM KØGENU.DK