< Februar 2018 >
M T O T F L S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
kn kyst kasse blaa
kn banner faanyhedsbrev NY
koegenu forborn logo 128x57px
Køgenu   en del af Sjællandske Medier logo(1)
kn kyst top 441x97
Køge Kyst
De mange havnehaver på Søndre Havn kan snart tages i brug af lykkelige haveejere. 40 af haverne er allerede reserveret, men der er stadig 10 haver at erhverve sig ganske gratis

'Dyrk din havn - få en have'

De mange havnehaver på Søndre Havn kan snart tages i brug af lykkelige haveejere. 40 af haverne er allerede reserveret, men der er stadig 10 haver at erhverve sig ganske gratis. Første havnehave-værksted er lørdag den 20. april kl. 13-16, hvor havnehaverne skal samles og klargøres, og så er det snart tid til at plante grøntsager, urter og blomster. 


Havnehaverne er en vigtig brik i Opdagelsen, det nye, grønne byrum på Søndre Havn. Af 50 havnehaver er de 40 haver allerede nu reserveret af interesserede Køge-borgere, typisk folk, der bor i lejlighed eller i byhus, og som savner en lille have og muligheden for at dyrke eget grønt.

 


Fra jord til bord

Blandt de nye haveejere er desuden et par af byens restaurationer, der gerne vil dyrke krydderurter og grønt som tilbehør til menuen, ligesom ungdomskulturhuset Tapperiet har fået to haver til deres folkekøkkenarrangementer. Også en dagpleje og børnehave kan få et grønt frirum i form af en havnehave, hvor børnene kan lære mere om ’fra jord til bord’ og selv prøve at passe grøntsagerne og se dem gro.

 

Men i første omgang gælder det altså selve etableringen af de 120 cm x 120 cm plantekasser i træ, der udgør en havnehave. Projektcenter Køge Bugt er en del af samarbejdet omkring byrummet og hjælper også med at samle haverne - sammen med alle de nye haveejere.

 

’Vi tager rigtigt fat nu på lørdag, hvor vi bygger og sætter det hele op. Jeg kan kun opfordre til, at man kigger forbi og tager en snak med os, hvis man er interesseret i en have. Man kan også kigge forbi for at se projektet eller måske søge inspiration til egen have’, siger Henrik Lerdorf, konsulent hos Det Grønne Hus i Køge, der sammen med Køge Kyst står bag initiativet til havnehaverne.

 

Det nye grønne byrum, Opdagelsen, er tænkt som et stort, levende værksted og et byrum med spændende grønne muligheder for aktivitet og fællesskab. Udover havnehaverne vil byrummet byde på et unikt overdækket udekøkken med arbejds- og spisepladser, et aktivitetsområde med farvestrålende hængekøjer, en kæmpe-stenhøj og havnebier.

 

Haverne er støttet af Køge Kyst for at fremme kulturen og fællesskabet i området allerede nu – og for at få erfaringer med byrum, funktioner og netværk til de kommende grønne områder på Søndre Havn.

 

Lørdagens arrangement er første værksted af i alt tre værksteder ved Opdagelsen, Søndre Molevej 9 i Køge. De to andre værksteder foregår lørdag den 18. maj og søndag den 23. juni.

 


Du kan stadig nå at få en havnehave

Har du lyst til at få en havnehave, kan du stadig nå at reservere en. Du kan høre mere og lægge billet ind på en have hos Henrik Lerdorf fra Det Grønne Hus på T: 28 79 21 68 eller ved at maile. Alternativt kan du møde op til første havnehave-værksted og reservere en have lørdag den 20. april kl. 13-16, Søndre Molevej 9. 

 

 

 

 

Tid: lørdag den 20. april kl. 13-16

Sted: Opdagelsen, Søndre Molevej 9 i Køge

De to andre værksteder foregår lørdag den 18. maj og søndag den 23. juni.
koegenu koegekyst top testII 279x152

SENESTE ARTIKLER:

Køgenu.dk

kalenderpartnere:

kn partner logo svoemmeland II
Find os på Facebook
kn partner logo koegekyst
DAGBLADET Avisrulle 2014
Danbolig 2016

Køgenu.dk

minipartnere:

ETK minipartner på Køgenu.dk
Events
MODEOPVISNING hos Rokkjær Kom og se forårets mode og lad dig inspirere
Udstillinger
KØGE MARITIME MODELBYGGERLAUG har åbent værksted Besøg værkstedet og se de flotte modelskibe
Musik
STEFFEN SCHACKINGER – guitarvirtuos i særklasse – Et MUST for alle guitar fans
Events:
SENIOR KINO i Borup Kino: 'Aldrig mere i morgen'
Musik:
HALFDANSKERNE på Teaterbygningen
Events:
FAMILIEAFTEN i Indre Mission
Events:
AFTENÅBENT i Køges butikker ...
Musik:
BJERAGER / GRUE /DAMLUND spiller op til Roskildebal
Musik:
PETER VUUST TRIO feat. Veronica Mortensen

Køgenu.dk sponsorer:

kn logo 3f koege bund sponsor(1)
kn logo aogj bund sponsor(2)
kn logo dagbladet bund sponsor
kn logo braunstein bund sponsor
kn logo hvid bund sponsor(2)
kn logo hvid bund sponsor(1)
kn logo hvid bund sponsor
koge logo colorcodes
KØGENU.DK
Sjællandske Medier A/S
Torvet 10
4600 Køge

T: 56 65 07 01
LEDELSE
Jan Gløët
T: 21 29 70 88
WEBMASTER
Sjællandske Medier, Køge
T: 56 65 07 01
BOGHOLDERI
Sjællandske Medier
OM KØGENU.DK